Matkat

Yhdistys pyrkii tekemään muutaman lyhyen matkan ja yhden pidemmän matkan syksyisin ja keväisin. Matkoja tehdään kysyttyihin kohteisiin ja ehdotuksia matkakohteista otetaan vastaan! Matkoja on tehty muun muassa viinitiloille, vuoristokyliin, Malagan kasvitieteelliseen puutarhaan, Sevillaan, Alhama de Granadan kaupunkiin, Rondaan… Matkoilla pääset näkemään Andalusian aluetta leppoisassa tunnelmassa ja hyvässä seurassa. Matkojen hintaan sisältyvät kuljetukset sekä ruokailu.

Tulevista matkoista ja niihin ilmoittautumisista tiedotetaan aina erikseen toimistollamme, Facebook-sivulla ja kotisivuillamme ajankohtaista-osiossa.

Yhdistyksen matkoille ovat tervetulleita kaikki! Jäsenille matkat tarjotaan alennettuun jäsenhintaan.


Hannu Hyppönen

Ruokamatka Carratracaan ja El Chorroon
Aamu kymmeltä alkoi yhdistyksen matka kohti vuorten kyliä.  Andalusian kuivuutta oli näkyvissä matkan varrella kuivine rinteineen ja jokineen. Alueen vesivarantojenvähyys näkyi myös selvästi tekojärven pinnan mataluutena, joka olisilmämääräisesti katsottuna noin 15-20m alle täyden korkeuden. Moottoritien leppoisa matkustaminen muuttui nopeasti mutkaiseksi maantiepujotteluksi El Chorroon mentäessä. Tien varrella oli nähtävissä todella upeita luonnon kaivaertamia kiviteoksia jyrkissä vuorten rinteissä. Ihastelua ehkä hieman häiritsi kun oppaamme Judit toistamiseen korosti henkilökohtaisten vakuutusten merkitystä. Noustessamme El Chorrosta ylöspäin kohti patoa ajattelin, että kyllä se ihminen jokaiseen paikkaan jalkansa vie ja vielä sen asuttaa. Alhaalla näimme Caminito del Reyn noin 7km pitkästä reitistä pätkän,  joka kulkivuoren rinnettä pitkin. Ylhäälle padolle mentäessä ohitimme auto-parkkipaikan, josta reitti myös lähti. Restaurante El Kioskon läheisyydessä sijaisetvat näköalapaikat ja altaan pato viimein kertoi katsojalle altaan veden pinnan mataluuden. Padon viereen oli tehty rakennuttajan kuningas Alfonso XIII:sta tuoli, joka on rakennettu tekojärven kivestä. Paluumatkalla Carratracan ravintola Casa Pepan eksoottiset keitot olivat maistuvia, jota täydennettiin pääruoan lihalla, makkaralla ja kanapullilla ja jäliruoanvalikoimalla. Vatsat täynnä lähdimme kohti kotikaupunkia Benalmadenaa, jossa sittenkin nousut ovat vielä kohtuullisen helppoja.
Harri Siitonen 27.1.2024