ArtMinerva -taidepiiri

Taidepiiriä on pidetty Minervalassa aina vuodesta 2004 asti. Parasta taidepiirissä vetäjän ja harrastajien mukaan ovat yhteisöllisyys ja muilta saadut vinkit ja neuvot.

Kuva: Kaisa Ylitalo

Taidepiirin entinen pitkäaikainen vetäjä Vappu Jakonen  kertoo, että taidepiirin kävijöissä on mukana ihmisiä, jotka ovat aloittaneet maalaamisharrastuksen piirin myötä ja innostuneet kovasti. Kaikilla kävijöillä on mukana omat välineet sekä maalit ja kaikki tekevät omia itsenäisiä töitään. Jokaisella kävijällä on selkeästi oma tyyli maalata ja siihen ei puututa. Sen sijaan toisten töitä voidaan katsella, kommentoida ja jakaa vinkkejä.

Joka vuosi järjestetään myös taidenäyttely, jossa taidepiirin töitä esitellään.

Vappu Jakonen. Kuva: Kaisa Ylitalo

Alusta asti taidepiirissä mukana ollut Ansa Valtonen miettii, ettei taida olla yhtäkään tiistaita, kun hän ei olisi ollut paikalla. Parasta taidepiirissä Valtosen mukaan on mukava joukko ja se, että täällä saa toinen toisiltaan vinkkejä ja neuvoja. Valtonen lisää: ”Täällä kun aloittaa työn, niin kotona tulee jatkettua. Jos tätä ei olisi, ei tulisi tehtyä mitään. Täältä saa puhdin tehdä.”

Ansa Valtonen. Kuva: Kaisa Ylitalo

Taidepiirin toinen aktiivinen kävijä Aune Kumulainen aloitti maalaamisen 70 vuotiaana saatuaan ystävättäreltään kasan maaleja ja telineen. Rohkaistumista uuden harrastuksen aloittaminen vaati, mutta uskallus kannatti ja nyt Kumulainen on viihtynyt mukana taidepiirissä jo 10 vuotta ja tykännyt paljon. Parasta taidepiirissä Kumulaisen mukaan on kaverit ja yhteisö

Aune Kumulainen. Kuva: Kaisa Ylitalo

Judit Pakkanen
+34693488119

Keskiviikkoisin klo 10-14

Harrastepiirien aikataulut

Tervetuloa mukaan!

Onnittelumalja 80v Ansalle !
Vuosinäyttelyn 2022 taiteilijat ryhmäkuvassa